Produkter från Pjäxor

48 Produkter
Är du ute och letar efter något inom kategorin Pjäxor så kan du sluta leta. Här har vi samlat produkter från kända återförsäljare. Om produkten inte går att hitta inom kategorin Pjäxor så finns det med säkerhet andra kategorier med massvis av spännande artiklar att bläddra bland. Välkommen att utforska hela sortimentet vi har att erbjuda till härliga online priser.
Filtrera varumärke
Sortera
Visa fler

Pjäxor

Hitta produkter inom kategorin Pjäxor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Pjäxor.

Pjäxa (från finskans pieksu), fotbeklädnad av kraftigt slag. Order pjäxa användes ursprungligen på 1700-talet i svenskan och användes då om de samiska eller nordskandinaviska skotyper som tillverkades genom att samma läderstycke bildade sula, sidor, tår och häl på skon. Ett ovanläder och skaft syddes sedan fast vid sulan. Dessa kallas idag vanligen näbbstövlar eller näbbskor. Skorna snördes med en rem förlängd med ett brett band som lindades kring benet och stoppades ned i skoskaftet. De kom senare att användas om långa kängor som i stället för snörning eller knäppning var försedda med resår.Pjäxor kom senare också att användas av grövre sport- eller militärkängor.Ett användningsområde för pjäxor är som skor att fästa vid skidor vid skid- eller snowboardåkning och numera används ordet nästan uteslutande i denna betydelse.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Fischer RC Skate WS