Spabad Utopia Dreams WiFi - 5 personer | Lyfco

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Kompromisslöst utomhusspa för 5 personer Utomhusspa där tillverkaren inte kompromissat på några funktioner eller tummat på kvaliten. Tjockt akryl-material från Lucite® (amerikansk ledande tillverkare), Balboa® kontrollsystem, Balboa® värmesystem, popup-högtalare med Bluetooth-anslutning mm.

Lyfcos utomhusspa är anpassat för nordiskt klimat och är ett av marknadens bäst isolerade utomhusspan. Kika på vad som ingår i dessa SPAn, och jämför med konkurrenterna efter att alla tillval lagts till så märker du att priset är hälften av vad motsvarande spa kostar hos andra leverantörer.

Spabadet är mycket stort - 228x218mm och hela 110cm högt. Badet rymmer upp till 5 personer, varav två väl tilltagna loungeplatser.

Vattenvolym ca 1500 liter vid normal fyllnadsgrad (ej max vad som får plats i karet, som vissa tillverkare uppger). Kraftig konstruktion med stomme i rostfritt stål Alla Lyfco utomhusspa har en stomme av rostfritt stål.

Många billiga utespa använder en stomme av trä eller komposit som är billigare konstruktioner, och mindre stabila. Vi avråder att köpa ett spa med stomme av trä då trä lätt möglar och förkortar livslängden på din produkt.

Karet är tillverkat av 3,2mm Lucite® Akryl från USA och förstärkt med 6,5mm glasfiber vilket borgar för lång livslängd. Lucite är en amerikansk världsledande tillverkare av högkvalitetsakryl.

Stormarknadernas billiga utespa använder sig ofta av märkeslös tunn lågkvalitesakryl som vanligtvis har sämre hållbarhet och i vissa fall går sönder redan efter 1-2 år. Dessutom finns det risk att märkeslösa lågkvalitetsakryler fäller ut cancerframkallande ämnen.

Ett av Sveriges bäst isolerade SPA-bad - På riktigt Lyfcos utomhusspan har en mycket kraftig isolering. Karet är isolerat med 5-8cm tjock polyuretanskum och är bland de bäst isolerade på svenska marknaden.

De flesta tillverkare nöjer sig med 1-4cm isolering av karet. Ändå kallar alla karet välisolerat - utan att ange tjockleken på isoleringen.

Tjock isolering är nämligen en faktor som påverkar priset på produkten mycket kraftigt. Utöver isoleringen på karet är sidoväggarna isolerade med 0,8cm termoisolering samt klädda med ett lager termofolie.

Dessutom står karet på en isolerande bottenplatta av ABS. Bottenplattan är mycket viktig och isolerar karet från den kalla marken samt förhindrar att gnagare och fukt tar sig in underifrån.

Vi avråder starkt från köp av spabad utan isolerande bottenplatta. Även termolocket (ingår) är extra isolerat och hela 10cm tjockt.

Jämför det med andra tillverkare som i många fall bara har 5-6 cm tjockt lock (brukar då ej ange tjockleken). Med vårt kalla klimat i Sverige lönar det sig i längden att köpa ett spa med bra isolering, då driftskostnaderna blir betydligt lägre över tiden.

Läs mer i vår köpguide för utomhusspa. Filter och pumpar Detta SPA är utrustat med ozonfilter från Aquasun® (amerikansk ledande tillverkare) samt ett pappersfilter.

Två stycken massagepumpar på 2200W/st (totalt 4400W) och luftpumpen (för bubblorna) är på 700W. Filterpumpen är på 250W.

Alla pumpar i våra utespan kommer från en av världens största tillverkare av spabad-pumpar, LX® whirlpool. De flesta billiga spabad använder märkeslösa pumpar med tveksam kvalitet och sämre effektivitet.

Massagesystem Detta spabad är utrustat med 108 rostfria munstycken. Av dessa är 8st 3 vattenmunstycken, samt 62st munstycken 2-2.5 samt 38st munstycken för bubblor.

Belysning och fontäner 20st LED lampor i karet, samt en större LED i botten. Alla lampor kan växla färg.

2 st fontäner med belysning ingår. Ljudsystem 2 st popuphögtalare på kanterna av karet med högtalare av hög kvalitet, som ansluts till mediaenhet via Bluetooth.

PIN-koden till Bluetooth är 5188, eller 2288 på nyare modeller. Det går även att ansluta med vanlig hörlurskontakt.

Nyhet WiFi-stöd (Android/iPhone app) Denna modell är utrustad med Balboas senaste kontrollsystem BP6013G2 som inkluderar stöd för WiFi. Med WiFi-anslutningen kan du styra ditt SPA-bad med Balboas app för Android och iPhone var du än befinner dig.

Exempelvis höja/sänka temperaturen, eller göra andra inställningar. 400V elanslutning och Balboa® kontrollsystem Samtliga Lyfcos SPA använder sig uteslutande av 380-400V / 16A 3-fas elanslutning.

Många billiga utomhusspa på marknaden använder sig istället av 2x230V för att hålla nere priset på produkten. Det dom inte berättar och som många inte tänker på (förrän det är dags att installera) är att du då måste dra två elkablar från din elcentral.

Detta gör att din elinstallation istället blir betydligt dyrare. Värmaren (också från Balboa) är på 3kW.

Lyfco använder alltid Balboa® kontrollsystem då dessa är välbeprövade och driftsäkra. Balboa® är det vanligaste kontrollsystemet i högkvalitetsspan.

Samtidigt är Balboa® väldigt enkel att använda. Allt ingår Som vi skrev inledningsvis - allt ingår - det innebär att även trappa och 10 cm tjockt termolock ingår .

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Billig-sport.se 2024