Aluminiumbåt 3m | 2mm skrovtjocklek | För 2 personer | Lyfco

Hög kvalitet Hög kvalitet
Pressade priser Pressade priser
Brett utbud och sortiment Brett utbud

Produktinformation

Aluminiumbåt för 2 passagerare Liten och lätt aluminiumbåt med fina sjöegenskaper och en passagerarkapacitet på 2 personer (maxlast 235 kg). Passar perfekt som roddbåt eller fiskebåt för dagsturer.

Båten väger endast 50 kg vilket gör att den är lätt att hantera när du t ex ska sjösätta och ta upp båten. Behöver du en båttrailer rekommenderar vi Båttrailer med vinsch 358x180 cm 380kg till denna aluminiumbåt.

Vår Täckställning till båt - 6m passar utmärkt till denna båt för vinterförvaring. Om du önskar så finns möjligheten att koppla på en utombordare och du får en pigg och lättkörd motorbåt.

Till denna båt rekommenderas en utombordare med en motor på maximalt 2 Hk (tvådelade plaståror ingår vid köp av båten). Kolla gärna in våra miljövänliga eldrivna utombordare.

Båten är 3 m lång, 1,40 m bred och 50 cm djup och byggd helt i aluminium med helsvetsat skrov och förstärkningar i kölen. 2024 års nya modell har uppdaterats med en skrovtjocklek på hela 2 mm vilket är tjockare än de flesta aluminiumbåtar på den svenska marknaden i samma prisklass.

Båten har tre fasta sittbänkar och är utrustad med stävögla i fören. Sätena i mitten och i aktern är även utrustade med säkerhetshandtag.

Fri hemtransport ingår i båtpriset I de allra flesta fall när du köper denna typ av båt så sker köpet via en återförsäljare och du måste då frakta hem båten själv från butiken. Detta innebär ofta dyra kostnader för bl a hyra av båttrailer etc.

Men när du köper din aluminiumbåt från oss på Outl1 så bjuder vi på fri hemtransport direkt hem till dig. Allt ingår i båtpriset! Underhållsfri och miljövänlig med hög hållbarhet En aluminiumbåt har många fördelar gentemot båtar i andra typer av material, som t ex glasfiber eller trä, då aluminiumbåten i stort sett inte kräver något underhåll

Så du kan tillbringa färre timmar med bottenmålning och skrapning och fler timmar ute på sjön. En båt i aluminium påverkas t ex inte av solljus vilket betyder att du inte behöver underhålla den med ytbehandlingar för hållbarhetens skull.

Hållbarheten på en aluminiumbåt är också oslagbar. Om du olyckligtvis skulle behandla båten oförsiktigt och t ex gå på grund och båten blir bucklig, repig eller får andra ytskador vid lättare kollisioner så påverkar detta i regel inte båtens hållbarhet eller funktion eftersom det inte riskerar att gå hål i samma utsträckning som en båt i t ex glasfiber.

Aluminium har också en hög korrosionsbeständighet samt hög tålighet mot kemikalier. Dessutom är en aluminiumbåt ett bra val om du vill slå ett slag för miljön då materialet är återvinningsbart.

Du skonar också vår natur från miljöfarliga färger och ytbehandlingar som krävs vid underhållsarbetet på en båt i glasfiber eller trä. Denna båt är CE-certifierad i kategori D vilket innebär att båten är konstruerad för att kunna genomföra resor nära kusten, i stora bukter, flodmynningar, sjöar och floder där vindstyrkan kan vara upp till 8m/sek och den signifikanta våghöjden kan vara upp till 0,5 meter.

Inspiration

Här kan du fördjupa dig i en mängd olika ämnen, från nyheter och trender till tips och råd inom en rad olika områden. Vårt mål är att erbjuda högkvalitativt innehåll som inspirerar, informerar och utbildar våra läsare. Läs vidare för att upptäcka spännande ämnen och få inspirationen till att vidga era vyer.

Klicka här för mer inspiration

© Billig-sport.se 2024