Produkter från Vintersport

2 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Vintersport? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Vintersport. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Vintersport så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Vintersport

Hitta produkter inom kategorin Vintersport till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Vintersport.

Vintersport, vinteridrott, kallas sport som utövas på is eller snö. Länder där kallare klimat finns tillgängligt har lättare att nå framgångar i vintersport, dels på grund av träningsmöjligheterna, men också då det ger större förutsättningar för skid- och skridskoåkning på fritiden, vilket kan skapa större intresse för vintersport. Olympiska vinterspelen anordnades första gången 1924 och där ingår enbart grenar som klassas som vintersport; bland äldre motsvarande evenemang kan nämnas Nordiska spelen. Skidsport utövas oftast utomhus, medan mycket ishockey på högre nivåer har flyttat inomhus under 1900-talet, vilket även skett med skridskosport sedan slutet av 1980-talet och under 2000-talet även i allt högre utsträckning börjat ske med bandy. När sporterna utövas inomhus minskar risken för att vädret skall påverka utövandet negativt, men å andra sidan har vädret också från början varit en förutsättning för vintersporternas uppkomst. På grund av behovet av låga temperaturer i inomhushallar för att isbanor skall kunna hållas i skick, blir situationen för publiken inte alltid så mycket bekvämare inomhus. Utövare av vintersport har kläder och utrustning som svarar mot de kalla förhållandena och även publik klär sig i vinterkläder som ytterrockar, jackor och overaller. Räknat på antalet utövare, är ishockey världens största vintersport, följd av bandy.I utvidgad mening räknas ibland sporter som basketboll, bordtennis, handboll, innebandy och volleyboll som vintersporter, fastän de inte utövas på snö eller is, eftersom serierna i dessa grenar i många länder löper under vinterhalvåret. De spelas då oftast inomhus, så att de inte påverkas av årstidens väder och temperatur.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Völkl Rise Above 88 Skis