Sidan innehåller annonslänkar
Nordic Pocket Saw

Nordic Pocket Saw

Kontrollera pris

Köp nu

Nordic Pocket Saw är en lätt, mycket kompakt och stark ficksåg idealisk för alla dina friluftsäventyr. Den 65 centimeter långa kedjan är gjord av värmebehandlat högkarbonstål med dubbla sågtänder p...


Jämför produkt Nordic Pocket Saw online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Nordic Pocket Saw i kategorin Sågar här hos oss.

Kategori: Sågar
Artikelnummer: 1101

Se även andra produkter från Sågar

Snabbfilter
Sortera

Från kunskapsbanken

Nordic

Nordic är en svensk folkmusikgrupp, bildad 2004. Gruppens sound brukar karakteriseras som experimentell folkmusik, där traditionell svensk folkmusik blandas med jazz, bluegrass, latin och reggae.

Saw

Saw är en amerikansk-australiensisk skräckfilm/thriller från 2004, regisserad av James Wan och skriven av Leigh Whannell. I huvudrollerna syns Cary Elwes, Danny Glover, Monica Potter, Michael Emerson, Ken Leung, Leigh Whannell och Tobin Bell. Filmen är en omarbetning av kortfilmen Saw från 2003 och är den första av de sju filmerna i serien Saw. Filmen kretsar kring Adam (Whannell) och Lawrence (Elwes), två män som vaknar kidnappade och fastkedjade i ett förfallet badrum. De båda männen får instruktioner via ett kassettband – den ena av dem får berättat att han måste fly från badrummet, medan den andra blir tillsagd att döda den andra mannen inom en viss tid, annars kommer hans familj att dö. Dessa är de "regler" i det "spel" de är med i. Samtidigt försöker kriminalare att utreda och gripa hjärnan bakom detta "spel". Manuskriptet skrevs 2001, men efter att ha misslyckats att få manuset producerat i Wan och Whannells hemland, Australien, reste de båda till Los Angeles. För att få producenters uppmärksamhet filmade de en lågbudgeterad kortfilm baserat på en scen ur manuset. Detta var ett lyckat drag då producenter från Evolution Entertainment visade intresse och samtidigt bildade produktionsbolaget Twisted Pictures. Filmen fick en låg budget och filmades under 18 dagar. Filmen visades för första gången den 19 januari 2004, på Sundance Film Festival och fick positiva recensioner. Senare visades den vid Toronto International Film Festival den 18 september 2004, och hade därefter biopremiär i USA den 29 oktober 2004. Filmen fick ett blandat mottagande från filmkritiker. Filmen har totalt sett tjänat in över 103 miljoner dollar och var, vid tidpunkten, en av de mest lönsamma skräckfilmerna sedan Scream gavs ut 1996. Filmens framgångar gjorde att en uppföljare fick klartecken strax efter premiären.