Sidan innehåller annonslänkar

Hövding 3.0

Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Enligt vetenskapliga undersökningar är hövding 3.0 åtta gånger säkrare än en vanlig cykelhjälm. när hövding aktiveras läser sensorn inuti kragen av cyklistens rörelsemönster 200 gånger per...


Jämför produkt Hövding 3.0 online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Hövding 3.0 i kategorin Varumärken här hos oss.

Kategori: Varumärken
Artikelnummer: 87289

Från kunskapsbanken

Hövding

För cykelhjälmen se Hövding (cykelhjälm). En hövding är en innehavare av det högsta ämbetet i ett hövdingadöme, det vill säga ett samhälle som utvecklat yrkesfördelning, men inte är lika utvecklat och välorganiserat som en stat, exempelvis ett småkungarike. Gränsen mellan termerna hövding, furste och kung är ofta flytande.Ett hövdingadöme kan ses som ett mellanting mellan det löst organiserade stam- och klansamhället, och den hårt organiserade staten. I samband med förhistorisk och förromersk tid kallas Europas kungariken även för hövdingadömen, medan de statsbildningar som uppkom efter att Romarriket drog sig tillbaka (och som ofta hade krönta kristna kungar) kallas småkungariken. I den isländska medeltida litteraturen så kallas ibland inflytelserika personer så som kungar och jarlar för "hövding", vilket har gjort att man inom populärkulturen brukar referera till "vikingahövdingar". En titel som används för mindre komplexa samhällen, särskilt i Söderhavet och på Nya Guinea, är big man.[källa behövs]I Sverige benämndes fram till 1918 de svenska länen hövdingadömen.[källa behövs] Benämningen landshövding lever fortfarande kvar.

30

30 (XXX) var ett normalår som började en söndag i den julianska kalendern.