Produkter från Skateboard

2 Produkter
Artiklar från Skateboard finns i listan nedan. Missa inte att fynda bland spännande produkter till sköna online priser. Känn friheten att bläddra runt bland allt inom kategorin Skateboard. Du kanske hittar något till dig själv eller en fin present till någon du tycker om. Här har vi samlat produkter av hög kvalitet från kända återförsäljare.
Sortera

Skateboard

Hitta produkter inom kategorin Skateboard till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Skateboard.

Skateboard, även skejtboard, eller rullbräda (den senare formen är mycket ovanlig, men nämns av Språkrådet som möjlig svensk översättning, dock ej som rekommendation) är en sport som startades i USA när surfare ville åka på marken. Sporten består av en vågböjd bräda med fyra hjul under och som lanserades under 1950-talet. Ordet "skateboard" är ett direktlån från engelskan och en direktöversättning skulle vara "skridskobräda", vilket kommer från hjulupphängningen, som är densamma som på gammaldags rullskridskor, det vill säga två axlar (så kallade truckar) fästa på ett sådant sätt att hjulen svänger då brädan/skridskon lutas. Skateboardåkning har genom åren blivit mer och mer av en sport med många olika världsmästerskap, och miljoner människor världen över visar intresse för sporten.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Skategboard Retro style Blå