Produkter från Rökugnar

2 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Rökugnar? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Rökugnar. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Rökugnar så har du kommit rätt.
Sortera

Rökugnar

Hitta produkter inom kategorin Rökugnar till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Rökugnar.

För rökugn för rökning av livsmedel, se Rökugn (rök) Rökugn var en typ av ugn som användes i rökstugor, inklusive i pörten. En rökugn är en ugn, från vilken röken inte leds ut i en skorsten, utan i rummet där den är murad, och i vilken röken lägger sig under taket och ytterligare värmer rummet. Röklagrets tjocklek regleras med hjälp av ventiler för såväl luftinsläpp vid golvet och rökutsläpp vid eller genom taket. Till skillnad från den äldre öppna eldstaden mitt i huset, är rökugnen en sluten eldstad, uppmurad av sten och normalt placerad i ett hörn i rummet. Dess stora fördel var att den magasinerade värmen. Under andra hälften av 1800-talet ersattes rökugnarna som matlagningsplats efterhand av gjutjärnsspisar och för andra uppvärmningsändamål av murade spisar eller gjutjärnsspisar anslutna till skorstenspipor. Andra rökugnar kompletterades med skorstenar och byggdes om till kåpugnar.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Muurikka Rökbalja