Sidan innehåller annonslänkar
Sätila

Sätila Sarek

Kontrollera pris

Köp nu

Sätila Sarek är en bekväm mössa för både damer och herrar, vars vackra retro och nordiska mönster har hämtats från Sätilas egna mönsterbank från 70-talet. Mössan är av klassisk modell med liten gar...


Beställ Sätila Sarek på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Sätila Sarek inom kategorin Mössor.

Läs mer...
Kategori: Mössor
Artikelnummer: S51502
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Kängor

Kängor från Sorel

Se alla produkter
Böcker

Böcker från Vildmarksbiblioteket

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Mat

Mat är en substans som intages av organismer för att förskansa sig näring och syftar vanligen på de näringsmedel som människor äter, kallad livsmedel. Mat är oftast av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung, men flera undantag finns. Mat är inte bara fysiologiskt nödvändigt för mänsklig överlevnad utan har också många viktiga sociala och kulturella funktioner. Mat omgärdas ofta av sociala, kulturella och religiösa konventioner som i varierande grad reglerar vad som äts, samt var och hur det äts. Det är vanligt att konventionerna varierar i olika delar av världen och för olika samhällsklasser. En del konventioner är direkt relaterade till frågor om hur man bör handskas med mat för att undvika matförgiftning medan andra agerar statusmarkör för att markera en individs samhällsklass. Produktion, distribution och konsumtion har sedan mycket lång tid tillbaka varit kulturellt och socialt viktigt, men också ekonomiskt och politiskt betydelsefullt. I modern tid har dessutom mer uppmärksamhet givits även åt de miljöaspekter som är förknippade med mat och mathantering och hur matvanor påverkar folkhälsan.