Sidan innehåller annonslänkar
Saucony

Saucony Endorphin Speed 2 Runshield Women

Kontrollera pris

Köp nu

Saucony Endorphin Speed 2 Runshield Women är ett par mångsidiga löparskor för damer som söker en mycket snabb, lätt och väldämpad temposko för träning och tävling under höst- och vinterförhållanden...


Beställ Saucony Endorphin Speed 2 Runshield Women på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Saucony Endorphin Speed 2 Runshield Women inom kategorin Löparskor.

Läs mer...
Kategori: Löparskor
Artikelnummer: 10713
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Jackor

Jackor från Marmot

Se alla produkter
Lakan

Lakan från Cocoon

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Alpine

Ej att förväxla med biltillverkaren Alpina. Alpine är ett franskt sportbilsmärke. 1973 gick Renault in som ägare, och Alpine försvann kort därefter som eget bilmärke och blev i stället ett modellnamn för sportbilar från Renault (och kallades således Renault Alpine). Alpine grundades av Jean Rédélé i Dieppe 1955 som tillverkare av sportbilar i små serier. 1973 övertog Renault aktiemajoriteten i företaget. Vid samma tid blev Alpine känt för sina stora framgångar i rally med modellen Alpine A110. Alpine vann bland annat Monte Carlo-rallyt med Ove Andersson bakom ratten 1971. Den sista Alpine-modellen, Alpine A610, tillverkades 1995 och därefter försvann Alpine som märke. Fabriken i Dieppe används fortfarande av Renault och här har Renault Sport Spider tillverkats. 2017 är det dags för en återupplivning av Alpine som eget märke och första modell ut blir en bil med den klassiska beteckningen A110. Från och med 2021 kommer det Renault-ägda Formel 1-stallet Renault F1 bli Alpine F1.

Lakan

Lakan är en typ av tunna, rektangulära sängkläder som ofta består av textila material, som lakansväv. Ett underlakan, som oftast enbart benämns lakan, placeras om, eller på, en madrass. Ett överlakan läggs under täcket, men har i stor utsträckning ersatts av påslakan, som är ett tvåskiktat lakan, likt en påse där ett täcke placeras. Lakan är ofta tillverkade i tyg av linne, bomull eller bomullsblandning. De är vanligen vävda i tuskaft men kan även vara vävda i satinbindning. De finns även i engångsvarianter i papper för exempelvis resebruk. Lakan av plast (galon) kan användas av inkontinenta personer, liksom i vissa institutionella miljöer. Det förekommer även lakan i gummi. Ett vanligt förekommande mått på kvalitén i lakanstyg är dess trådtäthet. Med trådtäthet menas antalet trådar som vävts in i tyget, mätt per kvadrattum. En trådtäthet på 100 innebär alltså att det totalt är 100 trådar som korsar varandra i väven, på varje yta om ca 1 x 1 tum. Högre trådtäthet innebär att fler trådar samsas om samma yta, vilket innebär att väven antingen blir tätare eller att väven består av fler trådar med finare fibrer.