Sidan innehåller annonslänkar
Salming

Salming Hector HZ JR

469 kr 328 kr-30%
Kontrollera pris

Köp nu

Salming Hector tröja och byxa är tillverkade i ett funktionellt polyestermaterial med lös och bekväm passform. Salmings karaktäristiska kontrastdetaljer på fram- och baksidan. Tröjan är även perfekt...


Jämför produkt Salming Hector HZ JR online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten Salming Hector HZ JR i kategorin Kläder här hos oss.

Läs mer...
Kategori: Kläder
Artikelnummer: 1196676-0303-128
Visa fler
Du kanske också gillar:
Produkter från kända varumärken
Boxningssäck

Boxningssäck från Hammer

Se alla produkter
Pjäxor

Pjäxor från Alfa

Se alla produkter

Från kunskapsbanken

Pjäxor

Pjäxa (från finskans pieksu), fotbeklädnad av kraftigt slag. Order pjäxa användes ursprungligen på 1700-talet i svenskan och användes då om de samiska eller nordskandinaviska skotyper som tillverkades genom att samma läderstycke bildade sula, sidor, tår och häl på skon. Ett ovanläder och skaft syddes sedan fast vid sulan. Dessa kallas idag vanligen näbbstövlar eller näbbskor. Skorna snördes med en rem förlängd med ett brett band som lindades kring benet och stoppades ned i skoskaftet. De kom senare att användas om långa kängor som i stället för snörning eller knäppning var försedda med resår.Pjäxor kom senare också att användas av grövre sport- eller militärkängor.Ett användningsområde för pjäxor är som skor att fästa vid skidor vid skid- eller snowboardåkning och numera används ordet nästan uteslutande i denna betydelse.