Produkter från Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor

2 Produkter
Här finns produkter i kategorin Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor.
Sortera

Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor

Hitta produkter inom kategorin Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Karate-Mattor-Budo-Nord Pusselattor.

Karate (空手)(Kara 'tom', te 'hand') är en kampsport som räknas till den japanska budon. Karaten kommer ursprungligen från ön Okinawa söder om Japan. Kung-fu, förd till ön av kineser, finns i karatens rötter, eventuellt kombinerad med andra, redan existerande inhemska kampkonster. Från början skrevs också karate med ett annat kanji för "kara". Detta kanjitecken betydde "Kina" och karate stod alltså från början för "Kina-hand". När karaten fördes till de japanska huvudöarna under 1900-talets första årtionden, ändrades detta kanji till ett kanji som betyder "tom". De flesta räknar Funakoshi Gichins uppvisning i Tokyo 1922 som startskottet i japansk karate. Andra väljer att se Itosu Ankō som karatens fader, eftersom Funakoshi, Motobu Chōki, Mabuni Kenwa och många andra framstående karateutövare, som bildade egna skolor, var hans elever eller elevers elever. I augusti 2016 beslutade Internationella olympiska kommittén (IOK) att karate tillsammans med fyra andra sporter blev de nya sporterna i det olympiska programmet till olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
PUSSELMATTOR BUDO-NORD  Svart/Grå 40 mm