Sea to Summit

Sea To Summit Ultra-Sil™ Dry Sack - 4 Litre

Kontrollera pris

Köp nu

Sea to Summit Ultra-Sil Dry Sack är en vattentät, ultralätt förvaringssäck av Cordura som kombinerar hållbarhet med garanterad vattentäthet. Ultra-Sil Dry Sack har dubbla, tejpade sömmar och en vat...


Beställ Sea To Summit Ultra-Sil™ Dry Sack - 4 Litre på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Sea To Summit Ultra-Sil™ Dry Sack - 4 Litre inom kategorin Utrustning.

Läs mer...
Kategori: Utrustning
Artikelnummer: UDS4
Visa fler

Från kunskapsbanken

Sea

Sea eller SEA kan avse: Single European Act (SEA), se Europeiska enhetsakten Sea glasbruk, glasbruk i Glasriket Seattle-Tacoma International Airport (IATA-kod: SEA), flygplats i Seattle Sea, ett släkte bland praktfjärilarna som bland annat innefattar arten Sea sophronia

Atomic

Atomic (Atomic Austria GmbH) i Altenmarkt im Pongau i Österrike är en tillverkare av skidutrustning (både alpint och längd). Atomic ägs av finländska Amer Sports.Atomic grundades av Alois Rohrmoser 1955 under namnet Skifabrik Rohrmoser. Bolaget växte kraftigt under 1960-talet då en industriell tillverkning av skidor startade i Wagrain. 1967 tillverkades 17 000 par skidor och 1969 var antalet uppe i 72 000. 1971 utökades produktionen när en andra fabrik byggdes i Altenmarkt. 1981 startades produktion i Chepelare i Bulgarien. Atomic var därmed det första västlandet att öppna en fabrik i ett östblocksland. I början av 1990-talet hamnade bolaget i ekonomiska svårigheter och gick i konkurs. 1994 köptes företaget av Amer Sports som även äger Salomon. Idag tillverkar bolaget cirka 600 000 par skidor per år.

Summit

Summit kan syfta på: Summit, Arizona Summit, Illinois Summit, New Jersey Summit, Washington

Sandsäck

Sandsäck är en säck med sand i, oftast åsyftas den typ av sandsäckar som används till fördämningar och stridsvärn i väpnade konflikter. Ordet kan även ha en bredare betydelse, till exempel för de sandfyllda takupphängda säckar som används för att träna boxning på. Det militära bruket av sandsäckar är för fortifikationer i fält eller som en temporär åtgärd för att skydda civila byggnader. Sand är fördelaktigt för detta ändamål då det är mycket billigt att sätta upp och ofta kan tillverkas på plats. Den friktion som skapas av jord eller sandkorn och många små luftutrymmen gör att sandsäckar är ett effektivt skydd mot explosioner och fientlig eld. Dimensionerna och vikten på sandsäckar som används för att fortifiera är ofta noggrann så att säckarna kan placeras likt tegelstenar och inte är för tunga att bära omkring. Vanliga sandsäckars livstid är inte lång, och skyddsstrukturer som planeras att hållas under en längre tid kan målas med cement.