Boboll

6 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Boboll? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Boboll. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Boboll så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Boboll

Hitta produkter inom kategorin Boboll till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Boboll.

Boboll är en finländsk bollsport som spelas på grusplan mellan två niomannalag med slagträ och boboll, en liten genomgjuten boll. Sporten skapades av Lauri Pihkala i början av 1900-talet som en modernisering av det finländska spelet kungsboll genom lån från amerikansk baseball. Boboll anses ibland som Finlands nationalsport.Boboll utövas i huvudsak i Finland men förekommer även i Estland (med vilket Finland hade landskampsutbyte på 1930-talet) och i Sverige (tack vare finländska emigranter). Boboll var uppvisningssport vid sommar-OS 1952 i Helsingfors. Finlands bobollsförbund grundat 1931 är bobollens takorganisation i Finland och verkar för sportens idrottsliga utveckling, regelförändringar och seriesystem. Landets högsta divisioner (för damer och herrar) drivs av aktiebolaget Superpesis i samarbete med förbundet.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
J-Pesis XPU50 Basebollhandske