Beten

10 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Beten? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Beten. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Beten så har du kommit rätt.
Filtrera varumärke
Sortera

Beten

Hitta produkter inom kategorin Beten till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Beten.

Beten är en ö i Sankt Nicolai socken i Oxelösunds kommun. Ön har en yta på 50 hektar. Beten kallades tidigare Gersbeten och förlänades 1444 till Nyköpings stad av Kristoffer av Bayern. 1846–1928 fanns en tullstation på ön. Innevånarna försörjde sig förutom genom fiske med jakt på sjöfågel och med lite boskap, finterfoder fick dock hämtas från fastlandet. Som mest fanns ett tjugotal bosatta på ön. Sedan tullstationen lagts ned blev Beten främst en fiskar ö. 1938 anlades en campingplats på ön. Anläggningen blev dock inte särskilt lönsam, den övertogs på 1950-talet av Svenska metallindustriarbetareförbundet, senare av Södermanlands läns landsting och därefter av Sjövärnskåren som dock 1993 sålde anläggningen till privatpersoner. 2012 fanns ett fastboende hushåll och sex fritidshus på Beten.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Rapala Balanspirk 7cm