Produkter från Beten

11 Produkter
Välkommen att fynda i kategorin Beten, Här har vi samlat prisvärda och populära produkter inom kategorin Beten. Missa inga erbjudanden eller rabatter när det väl dyker upp. Produkter inom kategorin Beten går oftast åt snabbt så det gäller att hålla ögonen öppna efter aktuella erbjudanden.
Filtrera varumärke
Sortera

Beten

Hitta produkter inom kategorin Beten till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Beten.

Beten är en ö i Sankt Nicolai socken i Oxelösunds kommun. Ön har en yta på 50 hektar. Beten kallades tidigare Gersbeten och förlänades 1444 till Nyköpings stad av Kristoffer av Bayern. 1846–1928 fanns en tullstation på ön. Innevånarna försörjde sig förutom genom fiske med jakt på sjöfågel och med lite boskap, finterfoder fick dock hämtas från fastlandet. Som mest fanns ett tjugotal bosatta på ön. Sedan tullstationen lagts ned blev Beten främst en fiskar ö. 1938 anlades en campingplats på ön. Anläggningen blev dock inte särskilt lönsam, den övertogs på 1950-talet av Svenska metallindustriarbetareförbundet, senare av Södermanlands läns landsting och därefter av Sjövärnskåren som dock 1993 sålde anläggningen till privatpersoner. 2012 fanns ett fastboende hushåll och sex fritidshus på Beten.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Rapala Balanspirk 7cm