Produkter från Atomic

8 Produkter
Letar du efter saker i kategorin Atomic? Då har du kommit rätt. Här kan ni läsa mer om vad som erbjuds i kategorin Atomic. Missa inte ett tillfälle att spara pengar om du redan är ute efter att handla något speciellt. Kanske är det dags att inhandla en present till en kompis eller familjemedlem. Letar du efter något inom kategorin Atomic så har du kommit rätt.
Sortera

Atomic

Hitta produkter inom kategorin Atomic till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Atomic.

Atomic (Atomic Austria GmbH) i Altenmarkt im Pongau i Österrike är en tillverkare av skidutrustning (både alpint och längd). Atomic ägs av finländska Amer Sports.Atomic grundades av Alois Rohrmoser 1955 under namnet Skifabrik Rohrmoser. Bolaget växte kraftigt under 1960-talet då en industriell tillverkning av skidor startade i Wagrain. 1967 tillverkades 17 000 par skidor och 1969 var antalet uppe i 72 000. 1971 utökades produktionen när en andra fabrik byggdes i Altenmarkt. 1981 startades produktion i Chepelare i Bulgarien. Atomic var därmed det första västlandet att öppna en fabrik i ett östblocksland. I början av 1990-talet hamnade bolaget i ekonomiska svårigheter och gick i konkurs. 1994 köptes företaget av Amer Sports som även äger Salomon. Idag tillverkar bolaget cirka 600 000 par skidor per år.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Atomic Vantage 75 + M 10 Gw Skidpaket